Höstmarknad Färgfabriken

I helgen var det höstmarknad på Liljeholmen på väldigt trevliga Färgfabriken. Jag och E var där med massor av olika sorters honung och pratade med mängder av trevliga människor.

Vi hade turen att stå bredvid god ekologisk olivolja och eteriska örter samt torkade växter – det var en ständig införsel av goda dofter. Från höger lavendel och från vänster doften av Siciliens oliver.

Färgfabriken är en samlingspunkt i hipstertäta Liljeholmen, en station ut från Hornstull. Inte helt enkel att hitta till, men supertrevligt med olika utställningar och en varm och god atmosfär. Jag rekommenderar absolut ett besök!

Förberedelser inför marknadsförsäljning

Vi hade förberett oss med att tappa och etikettera fem olika sorters honung i flera olika storlekar. Utöver det som hade vi första dagen även färsk mangold och pumpor att sälja. Det var väldigt snyggt på bordet – men tog nog egentligen mest fokus från honungen.

Så nästa dag provade jag med att sälja vax. Jag och E har skaffat jättefina formar och det fanns vax som var formade som hundtassar, som hundben och som små hjärtan. Det gick bättre. Inte så att vi sålde speciellt mycket men det drog folk som frågade vad det var för något och vi kunde då berätta om vax och vad man kan gör av vaxet. (Vaxdukar, ljus, hudsalva, läppcerat etc.)

Så lärdomen är att komplettera det man säljer med något som folk inte riktigt vet vad det är, då kommer de fram och vill titta och frågar – och vips så är en interaktion igång!

Vilka honungssorter gillar folk

Vi hade med oss en bred palett med honung till höstmarknaden på Färgfabriken, allt från mild rapshonung och till mer intensiv och nästan lite sträv ljunghonung.

Dessa sorter hade vi:

Raps

Vitklöver

Vitklöver + lind

Hallon + lind

Maskros

Ljung

Vid tidigare tillfällen har klöver samt klöver och lind varit mest populära men denna gång så gick honung med hallon och lind som smör och vi sålde slut på varenda burk!

Så nästa gång ska jag ha med mera av den sorten.

Å ha med mig lite matsäck, E fick fritt spelrum och köpte mackor och baoba-te så det stod härligt till. Det var jättegott och alla älskade det – utom min plånbok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait