Yrkesbiodlare – på riktigt

Idag så kom brevet!!

Efter många sorger och besvär så är jag klart med kursen till yrkesbiodlare på Fristads folkhögskola. Jag har lärt mig massor av nya viktiga saker och lärt känna massor av nya viktiga människor. Det har varit superroligt på många sätt och jag är nöjd med att jag gått kursen.

Intyget känns viktigt och som ett hedersbevis för att jag tragglat mig igenom alla delarna och regelbundet satt mig och kört (eller i ärlighetens namn oftast blivit körd) den fyra timmars långa resan till Västergötland och det evigt regniga Fristad.

Vi har gått igenom en hel del moment i kursen som snyggt radas upp på intyget varav de som jag tyckte var mest intressanta och givande var

Bihälsa och förebyggande arbete – superviktigt och intressant om hur man jobbar preventivt för att dels bygga bra avelsurval så att bisamhällena har bästa förutsättningarna, men även hur man kontinuerligt arbetar med att förebygga ohälsa hos bina.

Drottningodling och genetik – hyperintressant, även om det inte är något som jag planerar att arbeta med annat än för husbehov.

Livsmedelshantering och honungsberedning – kanske inte direkt kärnfysik, men otroligt nyttigt att gå igenom att veta att jag har koll på delarna och gör rätt redan från början.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait