Olika sorters honung

En av de riktigt roliga saker som jag kan göra med en större #bigård är att satsa på #sorthonung. Det innebär att bina huvudsakligen har samlat nektar från en viss typ av blomma och gjort honung av den. Honungen får smak och färg som är speciell för just den typen av blomma.

Det finns många olika sorters honung men mest känd är nog #rapshonung #ljunghonung och #lindblomshonung. Rapshonungen får en vackert ljus gräddig färg och smakar ljuvligt och lent. Det är en vanlig honung att få i stora mängder tidigt på sommaren.

Lindblomshonung är mer tydligt honungsfärgad med en guldig ton som drar lite mot grönt och smaken är frisk. Lindblomshonung används ofta mot förkylning och blandas tex i the eller varm mjölk.

Ljunghonungen är inte lika vanlig i mina trakter runt Mälaren men är djupare i färgen och har en distinkt och kraftfull smak. Det är en mycket nyttig honung som jämförs med #Manukahonung från Nya Zeeland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait