Livet är inte bara bra saker

Det var väldigt sorgligt att komma hem för jag möttes av ledsna barn och en trött mormor efter att de varit på djursjukhuset med vår snälla och högt älskade katt, Firenzo.

Katten har varit sjuk och hängig länge och jag trodde att det skulle lösa sig då han fick komma ut och bli en riktig ute-katt igen då vi flyttade från lägenheten till hus. Men trots att jag försök mata honom extra och sett till att han fått vara skönt i lugn och ro så har han inte hämtat sig.

Han har tidigare kräkts och då fick jag råd av veterinären att ge skonsam kost till katterna – vilket de verkligen inte gillade! Men kräkningarna upphörde och jag trodde att allt var frid och fröjd….

På kvällen så hade han fått ett krampanfall och då veterinären konsulterades via telefon så var rådet att de skulle åka in med katten åp morgonen. Carina, som är både en stor djurvän och mycket kunnig kom förbi och gav katten en lugnande kräm, men hyste inte stort hopp om en positiv utgång.

Så blev det också. Barnen och deras mormor åkte till djursjukhuset och där fick Firenzo stanna för observation och provtagning. Jag talade med sjukhuset och de sa att han antingen hade cancer eller i infektionssjukdom. Hur som helst var har mycket sjuk och det var tveksamt om han skulle få ett fullödigt och gott kattliv eftersom så många organ var påverkade. Vi beslöt att han skulle somna in.

Barnen var väldigt ledsna och upprörda, men som E så klokt konstaterade så ska Firenzo inte lida för att vi ska ”slippa ett hål i hjärtat”.

Den 3/3 2023 så gick vår älskade katt Firenzo ur denna värld. Han är djupt saknad av sin människo-familj och av sin syster som saknar och håller utkik efter honom. Hon är inte nöjd med sitt nya ensamma kattliv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait